Pet koraka do novih garažnih vrata

Odlučili ste zamijeniti stara garažna vrata i niste sigurni kako započeti? Donosimo kratki vodič za kupnju garažnih vrata. 

1. Odabir dobavljača

Najteži korak kojeg moramo odraditi u potrazi za novim garažnim vratima svakako je odabir pravog proizvođača. Prve informacije uvijek možemo pronaći na internetu, međutim proizvod poput garažnih vrata dobro je pogledati u naravi. Sve vitalne funkcije vrata i motora, način i brzina kretanja te sam izgled vrata teško možemo odrediti preko ekrana, zato se preporuča obilazak najmanje dva salona koja ste definirali kao uži izbor. Zašto dva? Odlaskom kod nekoliko različitih proizvođača stvoriti ćete širu sliku o prroizvodu i komparativnim prednostima korištenja i kasnije  lakše donijeti odluku. Kod ove vrste proizvoda ne odlučuje samo cijena, već pravi omjer cijene i kvalitete

2. Profesionalno savjetovanje

Garažna vrata dolaze u nekoliko različitih izvedbi. Razlog tome je namjena, koja se razlikuje od garaže do garaže. Primjerice – neizolirana krilno podizna vrata s samostojećim okvirom idealna su za podzemne garaže radi ventilacijske površine, a sekcijska izolirana garažna vrata za prostore koji graniče s stambenim prostorom ili su radionice. Potpuni paket usluge, prema tome, uključuje besplatnu izmjeru i savjetovanje od strane educiranog prodavača koji će vam pomoći odabrati pravi proizvod za namjenu prostora. Izbor opreme za garažna vrata je opsežan:

3. Besplatna izmjera

Nakon što odaberete vaša garažna vrata, potrebno je napraviti detaljnu izmjeru mjesta ugradnje. Točna i prezicna izmjera jamči pravilno funckioniranje garažnih vrata.

4. Ugradnja novih vrata i odvoz starih vrata

Nova garažna vrata mogu se ugraditi u roku jednog radnog dana, profesionalac će ih ugraditi u roku nekoliko sati, vrlo čisto i jednostavno. Garažna se vrata montiraju na gotov, zavšen pod i unutrašnji zid garaže, a stara vrata se odvoze i odlažu na za to predviđeno mjesto.  Prvo se montiraju svi potrebni potporni elementi poput vodilica i ovjesa, nakon čega pričvršćujemo panele i na kraju motor. 

5. Provjera rada i sigurnosti vrata

Nakon montaže svih elemenata garažnih vrata, vaš će Hörmann partner osigurati da se garažna vrata kreću tiho i neometano u vodilicama. Za to je potrebno kalibriranje motora na težinu vrata i visinu kretanja vrata, programirati daljinske upravljače ili odabrane dodatne načine upravljanja poput tipkala ili Bluetooth upravljanja, te objasniti kako se koristiti vratima. Ispuniti će za vas tehničku dokumentaciju koja je potrebna kako bi registrirali vaše produljeno jamstvo motora.

Kako izgleda montaža garažnih vrata pogledajte u videu. 

hrCroatian