Rolo vrata za izloge dućana – Shoproller

rolo vrata za dućane shoproller hormann

Crne maske, željezne poluge, deset sekundi vremena i dobro uigran tim. Toliko treba da se provali kroz klasična rolo vrata koja štite izloge dućana u šoping centrima.

Zaštita imovine i sigurnost kod prodajnih prostora s izlozima uvijek je vrlo bitna, međutim kod dućana unutar shopping centara taj se aspekt zanemaruje. Razlog je vrlo jednostavan – prodajni centar sam po sebi je zaštićen, tu su sigurnosne kamere, zaštitar i ulazna vrata zaštićena alarmom.

rolo vrata za dućane shoproller hormann

Rolo vrata po svojoj su konstrukciji najjednostavnija za obiti. Bubanj oko kojeg se namataju lamele vrata ima prazan hod od cca 2-5 centimetara, li najviše u visini jedne lamele. Namatanje dugačke plohe vrata oko osovine malog promjera konstrukcijski je problem ovog tipa vrata, kojeg je vrlo teško premostiti, međutim moguće je odabrati model i proizvođača koji ima ojačanu najdonju lamelu, blokadu bubnja ili zaključavanje u donjoj zoni.

Jednostavna rješenja za specifičnu namjenu

ShopRoller rolo vrata posebno su prilagođena za ugradnju u shopping centre. Razlika od prijašnih modela Hörmann rolo vrata upravo je u inovativnom i nenametljivom dizajnu konstrukcije razvijenom od strane stručnjaka za sigurnost. Bočne vodilice od ojačanog aluminija uskog dizajna izvedene su u ravnini s cijevnim motorom i bubnjem vrata, tako da se mogu ugraditi unutar ili iza otvora.

.

rolo vrata za dućane shoproller hormann
Kompaktan dizajn koji zauzima vrlo malo prostora

Vodilice i ploha rolo vrata

Postoje dvije verzije vodilica koje definiramo radi stabilnosti konstrukcije. Dubina bočnih vodilica je 42mm ili 10mm, zavisno od veličine otvora, a širina vodilica uvijek 110 mm, što omogućava vrlo jednostavnu integraciju u konstrukciju izloga. Potreban nadvojni prostor za ugradnju iza otvora je od 355 mm do 406 mm, a dubina uvlačenja za ugradnju bubnja je 320 mm do 346 mm ovisno od visine vrata.

rolo vrata za dućane shoproller hormann
Presjek vodilice za vrata niža od 3000 mm visine
rolo vrata za dućane shoproller hormann
Presjek vodilice za vata viša od 3000 mm

Ploha rolo vrata ujedno je i dizajnerski element. Najpopularniji model je ploha izvedbe AERO, čije sitno perforirane lamele propuštaju zrak i svjetlo prema vani. Ozbirom na jačinu osvjetljenja unutar prostora, prolaznik će teško vidjeti unutrašnjost dućana, dok će s druge strane pogled biti gotovo neometan. Materijal izrade maske i bubnja, vodilica i plohe vrata je eloksirani aluminij otporan na otiske prstiju i sredstva za čišćenje.

rolo vrata za dućane shoproller hormann
Zastor rolo vrata u izvedbi AERO

Najvažnija prednost  Hörmann  ShopRoller rolo vrata su vodilice s graničnikom od bočnog izvlačenja lamela i ploha vrata s blokadom za bubanj, koja onemogućuje nasilno podizanje u slučaju provale. Opcije protuprovalne zaštite su klasa RC2 i RC3 ovisno od odabrane plohe,  s mogućnošću zaključavanja donjeg profila s jedne ili obje strane.

rolo vrata za dućane shoproller hormann
Zaključavanje najdonjeg profila vrata
rolo vrata za dućane shoproller hormann

Pokretanje vrata potpuno je automatiziramo cijevnim motorom s napajanjem od 230V, 50Hz i integriranog u bubanj vrata, s maksimalno 10 ciklusa dnevno, a upravljanje je omogućeno putem tipkala s ključem. Vrata je moguće proizvesti u širokom rasponu do maksimalno 7000 mm širine i 4500 mm visine.

Rolo vrata mogu se ugrađivati na različite pozicije, uključujući i prostor poput šankova ili vanjskih prodajnih štandova. Uzak dizajn, kompaktno izveden cijevni motor i pametna sigurnosna rješenja ono su što čine ShopRoller vrata idealnim izborom za izloge dućana.

rolo vrata za dućane shoproller hormann
Zatvaranje šanka unutar prodajnog centra

Imate pitanja ili želite integrirati ovaj proizvod u vaš projekt? Kontaktirajte nas za podršku pri projektiranju, rado ćemo asistirati. 

Marina Jovišić

m.jovisic.zgb@hormann.hr

Odgovori

hrCroatian