Smartkey – inovativno i automatsko zaključavanje vrata za stanove i kuće

Zar ne bi bilo idealno kada bi ulazna vrata mogli otvarati putem mobitela ili jednostavne tipkovnice s sigurnosnim kodom? Klasični otvarači vrata široko su dostupni na našem tržištu, ali na taj način vrata možemo samo otvoriti, što znači da moraju uvijek biti otključana.

Potpuno upravljanje kućnim vratima moguće je putem automatskog pogona za bravu kućnih i ulaznih vrata Smartkey. Donosimo vam nekoliko razloga zašto odabrati ovaj praktičan i povoljan uređaj. 

Što je to Smartkey?

SmartKey je elegantan,  prenosiv i jednostavan samostalan elektromotor za otvaranje, zatvaranje te zaključavanje kućnih vrata, pogonjen klasičnim1,5 V AA baterijama koje se isporučuju s uređajem. Vrlo se brzo i samostalno može montirati  na ulazna vrata bilo kojeg proizvođača, bez potrebe za bušenjem vratnog krila ili mogućnosti oštećivanja plohe vrata. Opremljen je i sustavom za otvaranje u slučaju nužde ili ukoliko se baterije neplanirano istroše.

Uređaj se ugrađuje vrlo brzo i jednostavno putem jake dvostruko lijepljive trake na površinu ulaznih vrata, potrebno je samo pažljivo očistiti plohu na koji se traka nanosi. Budući je uređaj duguljatog dizajna najbolje će odgovarati na rozete koje su uže od same širine uređaja.

hormann smartkey

Kako funkcionira Smartkey?

Umetanjem ključa u za to namijenjen utor na SmartKey uređaju, automatika pogona odraditi će mehaničko okretanje ključa u smjeru otvaranja i zatvaranja vrata. Jedan je ključ potrebno skratiti kako bi se udobno smjestio u svoje mjesto na uređaju i sigurno montirati na plohu vrata.

Programiranje i posebno postavljanje uređaja nije potrebno budući je sve unaprijed podešeno.

Upravljanje je moguće preko daljinskih upravljača, čitača otiska prsta ili putem tipkovnica koje se povezuju s uređajem bežično pomoću radiovalova. Bežične tipkovnice praktične su iz mnogo razloga – nije potrebno provlačiti ožičenja i možemo ih ugraditi na mjestu udaljenijem od samih vrata.

Svaki Smartkey uređaj isporučuje se u paketu s posebnim daljinskim upravljačem HSE4-SK s unaprijed programiranim Smartkey software-om.

Hormann smartkey

Funkcije Smartkey uređaja

Vaš Smartkey pogon vrata može zaključati, otključati, otključati i odškrinuti,  što je vrlo zgodno kada se vraćate kući s punim rukama. Praktično je ukoliko u kući imate novopečenog školarca koji će ključ oko vrata zamijeniti sigurnosnom šifrom za ulaz u kuću ili stan.

Automatsko programiranje zaključavanja nakon zatvaranja standardna je opcija, tako da ne morate brinuti jeste li zaključali vrata prije počinka. Smartkey će to napraviti za vas svaki put kada zatvorite vrata. Brojne funkcije dostupne su putem tipkovnice na uređaju, s jasnim prikazom aktualnog stanja pozicije brave.

Sigurnosno upozorenje zvučnim signalom dojaviti će ukoliko vrata nismo dovoljno dobro zavtorili ili se nešto ispriječilo u zoni zatvaranja. Također će nam dojaviti kako moramo zamijeniti baterije, i ukoliko je sam uređaj u slučajnom kvaru.

Otvaranje u slučaju nužde

Otvaranje u slučaju nužde uvijek je moguće pomoću mehaničkog ključa izvana i okretanjem kruga na uređaju iznutra. Uređaj je namijenjen za suhe prostore, a prosječno vrijeme trajanja baterija je godinu dana s osam ciklusa po danu.

Smartkey je dostupan u povoljnijoj bijeloj izvedbi i elegantnoj srebrnoj, a veličina uređaja je (Š x V X D) = 51 x 138 x 66 mm.

Za detaljne informacije o specifikacijama ključa i brave vrata, kontaktirajte naše ovlaštene partnere.

 

hrCroatian