Sobna vrata u izgledu pravog drva

Urbana legenda kaže kako su medijapan ploče na naše tržište stizale iz dalekog Japana, a kao dokaz svojeg podrijetla na sebi su nosile veliki žig s natpisom “MADE IN JAPAN”. Protekom vremena i jezičnim prilagođavanjem naziva ili jednostavnim čitanjem onoga što vidimo dobili smo današnji naziv “med-i-japan”.

Istinito ili ne, medijapan je danas s punim pravom ustoličen kao jedan od najčešćih materijala od kojeg se izrađuju sobna vrata, kompaktan, stabilan i relativno povoljan – ovaj je materijal osnova za ono što slijedi – površina vrata koja ih čini dijelom interijera.

Hormann sobna vrata površina imitacije kamena škriljevca

površine drvenih vrata

Imitacije drva danas su toliko uvjerljive da je potrebno biti majstor zanata kako biste uvidjeli razliku pravog drva od dobro izvedene ploče završne obloge.  Fino teksturirana površina sobnih vrata Hörmann omogućava da dodirom osjetite ono što vidite. Tekstura površine nije printana ili dotisnuta, već reljefno utisnuta u završni sloj, čineći karakterističnu drvenu strukturu obloge vrata uvjerljivo opipljivom. 

Obloge su izvedene su kao klasični okomiti god drva, i u vrlo interesantnim vodoravnim linijama koje se čine gotovo nemogućim, ili u najmanju ruku skupocjenim rješenjem u pravom furniru. Prirodni, divlji, sirovi, španjolski, sivi ili izblijedjeli hrast, Duradecor površine je moguće prilagoditi zidovima i namještaju u svim izvedbama.   

Nova, tehnološki napredna površina drvenih sobnih vrata naziva Duradecor čak je 48% izdržljivija od do sada najčešće korištene laminatne obloge CPL (kontinuirano prešani laminat pod viskom temperaturom). Ova je površina specifična je samo za Hörmann sobna vrata, jer se obloge izrađuju u vlastitim tvornicama tehnikom najsličnijom grafotisku.

Putem digitalno pripremljenog dizajna otisnutog u predzadnji sloj obloge sva su dizajnerska rješenja jedinstvena  i unikatna, ali i dostupna po realnim tržišnim cijenama.

Hormann soba vrata

MOGUĆNOSTI SU BROJNE

Nova linija sobnih vrata Hörmann pod nazivom ConceptLine predstavlja četiri jedinstvena motiva za sve vrste interijera. Površina Cotton oduševljava finim detaljima izrade i vrlo realističnim optičkim efektom pamučne tkanine prislonjene na mokru boju. Motiv Schieffer dominirat će unutrašnjošću vjerodostojnom imitacijom kamena škriljevca, a klasična glatka površina pod nazivom Ultra Matt kombinira do sada neviđenu otpornost na otiske prstiju i prekrasan baršunasti efekt.

Hormann sobna vata
hrCroatian