Naučite odabrati garažna vrata

Hormann garažna vrata

Garažni prostor je sastavni element modernog stanovanja. Bilo da je u pitanju kuća ili zgrada, svaki suvremeni arhitekt će projektom sigurno predvidjeti da se dio stambenog objekta ili zaseban objekt u dvorištu rezervira za garažu. Ono po čemu se Hörmann dokazuje kroz svoj rad su dugotrajne provjere u stvarnim uvjetima te tako osigurava kvalitetu serijskih Hörmann proizvoda. 

Hörmann vrata imaju jamstvo od 10 godina na sva garažna vrata i 5+3 godina na odabrane motore zahvaljujući odličnim tehničkim rješenjima i kvaliteti materijala.

Modeli garažnih vrata za različite primjene

Najprodavaniji model garažnih vrata su sekcijska vrata, sastavljena od panela koja se podižu vertikalno u vodilicama i zaustavljaju tik pod strop. Takva konstrukcija omogućava maksimalnu iskoristivost prostora u garaži i ispred nje. Ovakva se vrata najčešće biraju za veće ili dvostruke garaže, za garaže s dvorištima ili kada nam je potrebna maksimalna toplinska izolacija prostora.

Da bi se postigao harmoničan izgled, garažna vrata Hörmann imaju savršeno raspoređen razmak između žljebića i nevidljive spojeve panela.

Vanjski izgled vrata često otkriva nedostatke proizvodnje koje se ne smiju zanemarivati. Krojenje panela na licu mjesta ili kraćenje po visini znatno oštećuje cinkovu zaštitu čelika, ostavljajući ga izloženim za koroziju i prodor vlage.

Naknadno bušenje panela i montaža elemenata kao što su profili i spojnice također oštećuju cinčanu zaštitu, daleko najvažniji argument kada je u pitanju dugotrajnost vrata. Ovakve ćete  radove na vratima prepoznati tako da obratite pozornost na donju zonu vrata koja umjesto utora za gumu imaju običan U profil.

Vrata za podzemne garaže

Podzemne garaže vrlo su specifičan prostor za ugradnju vrata. Mogu biti dijeljene, kada dva parkirna mjesta pretvaramo u zasebna garažna mjesta, ili vrlo niske radi sprinkler sustava dojave i gašenja požara.

Idealan tip vrata za podzemne garaže ujedno je i najpovoljniji proizvod našeg programa za opremanje garaža. Berry krilno podizna vrata ili vrata koja se podižu u komadu prvaje model napravljen u Hörmann tvornicama.

Naziv nose po američkom inovatoru Glenu Berry-u koji je svoj izum rado podijelio s obitelji Hörmann i od tada se krilno podizna vrata jednostavno zovu – Berry vrata.

Ova su vrata omiljen proizvod naših servisera, jer na njima gotovo i da nema potrebe za održavanjem. Vrlo su izdržljiva, dugotrajna i lagana za ručno korištenje.

Za razliku od svojih prethodnika koje još susrećemo po starim garažama iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, Berry vrata umjesto teških željeznih utega za podizanje koriste trostruke sigurnosne opruge, koje u potpunosti kompenziraju težinu vrata.

Vertikalni žlijebovi naših Berry vrata otvoreni su u gornjoj i donjoj zoni što omogućava slobodno cirkuliranje zraka i ispušnih plinova iz garažnog prostora.

Ukoliko za ovu namjenu odabiremo sekcijska garažna vrata, ona se moraju dodatno prozračivati što znači da se često na panelima rade naknadna bušenja za ventilacijske maske.

Berry vrata uvelike štede prostor za ugradnju i prijeko potrebnu dubinu garaže. Dolaze na samonosivoj konstrukciji tako da ih možemo ugraditi iza otvora ili unutar otvora savim poravnano s vanjskim dijelom zida. Isporuka uključuje komplet okvir, vratno krilo s vanjskom bravom, ključevima te su uvijek pripremljena za ugradnju motora.

Dostupna su kod svih naših partnera po akcijskim  cijenama.

hrCroatian